Back to top

realisaties // Herbestemming / Inbreiding

Kasteel van Wijnendaele

Herinrichting museum kasteel en herbestemming portierswoning ‘Caeshuis’ (2004-2005)

In het KASTEEL werd beoogd om een ‘museale’ bezoekersattractie in te richten over de geschiedenis van het kasteel, gesitueerd in de historisch context van Torhout, Vlaanderen en België. Het betreft voornamelijk de nodige aanpassing- en inrichtingswerken aan de zolderruimte. Voor de effectieve inrichting van het museaal parcours, werd beroep gedaan op een gespecialiseerd studiebureau.

De portierswoning ‘CAESHUIS’ werd ingericht als onthaal voor de bezoekers aan het kasteel en voor het verschaffen van allerhande informatie over enerzijds de stad en regio Torhout en anderzijds algemene informatie over de geschiedenis van het kasteel en Torhout. Daarnaast is deze site ook een verzamelplaats en rustpunt voor wandelaars, fietsers, ruiters, enz.

©2020 bvba Architecten LMS Vermeersch Brugge | Privacy beleid | Disclaimer | ingeschreven bij de Orde van Architecten West-Vlaanderen

Webdesign Weblounge