Back to top

realisaties // Herbestemming / Inbreiding

Meergezinswoning Witteleertouwersstraat Brugge

Herbestemming met restauratie voorgevel en bouw van 7 sociale appartementen (2007-2008)

HISTORIEK
Het gebouw gaat terug tot 1564 volgens de datering op de bakstenen trapgevel.
Begin 19de eeuw omvatte het perceel een woonhuis met paardenstallingen; die in de loop van de eeuw plaats maakten voor diverse kleine typische huisbedrijven, oa een weverij.
In 1893 werd de Hippodrôme Brugeois opgericht met toegang tot de achterliggende renbaan, waarvan het opschrift boven de spitsboogpoort rechts nog getuigt.
Reeds rond 1900 werd de renbaan gesloopt en opgesplitst in bouwpercelen. Een deel van het terrein werd ingenomen voor de oprichting van een stapelruimte.

RESTAURATIE- EN VERBOUWINGSWERKEN
De toestand voor de aanvang van de verbouwingswerken was een bijna volledig dichtgebouwd perceel. De achterbouw/stapelruimte bevond zich in een structureel en bouwfysisch ongezonde toestand.
Enkel de geklasseerde voorgevel uit 1564 werd behouden en gerestaureerd terwijl de achterliggende bebouwing integraal werd afgebroken om te vervangen door een nieuwbouw die plaats geeft aan 7 sociale appartementen.

©2019 bvba Architecten LMS Vermeersch Brugge | Privacy beleid | Disclaimer | ingeschreven bij de Orde van Architecten West-Vlaanderen

Webdesign Weblounge