Back to top

realisaties // Restauratie / Erfgoedzorg

Woning Philipstockstraat Brugge

Project: Totaalrestauratie van een diephuis met vroegmiddeleeuwse kern in erg ruïneuze toestand.
Herinrichting tot handelszaak met woonst.

Baksteenbouw verlevendigd door witstenen elementen o.m. negblokken, hanenkammen, hoekkettingen,
rollaag, lijstwerk en volutes in de topbekroning, doorgetrokken geprofileerde onderdorpels,
mascarons boven de sluitstenen op bovenverd. enz.

Zijgevel: beschilderde en verankerde lijstgevel.
Uitzonderlijke restauratie en gedeeltelijke reconstructie van laatbarokke klokgevel van ca. 1700.

Restauratie van interieur met oorspronkelijke balklagen en dakconstructie met schaargebinten
(getransformeerde sporenkap vermoed. 13e-14e eeuws).

©2020 bvba Architecten LMS Vermeersch Brugge | Privacy beleid | Disclaimer | ingeschreven bij de Orde van Architecten West-Vlaanderen

Webdesign Weblounge