Back to top

realisaties // Zorg

REVA Spermalie Brugge

Nieuwbouw Revalidatie- en Hoorcentrum Spermalie

Het nieuwe gebouwencomplex voor het Revalidatie- en Hoorcentrum Spermalie is gelegen in een groene omgeving en omvat verschillende entiteiten, namelijk het eigenlijke revalidatiecentrum, een kleuterwerking met polyvalente zaal en een hoorcentrum, allen bereikbaar via een ruime inkomhall.
Gezien de wens om de functies herkenbaar te maken in vormgeving/architectuur en de vereiste om de kleuterwerking en het hoorcentrum op de begane grond te houden resulteerden in volgende volumes:
een hoge en ruime inkomhall opgetrokken in beton en glas
een hoofdvolume in roestbruine baksteen, waarin het revalidatiecentrum in is ondergebracht
een laag nevenvolume in architectonisch beton voor de kleuterwerking met binnenpatio en groepslokalen
een hoorcentrum in architectonisch beton met een opvallende glazen kubus als wachtruimte
De gebouwen zijn voorzien van alle noodzakelijke moderne infrastructuren en technische installaties.

©2020 bvba Architecten LMS Vermeersch Brugge | Privacy beleid | Disclaimer | ingeschreven bij de Orde van Architecten West-Vlaanderen

Webdesign Weblounge